Home » Latte art

Tips voor het leren van latte art

 

Koffie is een interessant en populair onderwerp geworden. Steeds meer mensen drinken koffie, praten over koffie op sociale media en zijn bereidt om dure espressomachines in te kopen en als thuisbarista aan de slag te gaan. Een onderdeel van barista worden is latte art. De meeste barista’s vinden dit het leukste onderdeel. Wil je graag barista worden of wil je simpelweg meer te weten komen over latte art en het maken van een hartje, een tulpje en een rosetta? Lees snel verder. In dit artikel geven wij meer informatie over het leren van latte art.

 

Het volgen van een latte art cursus

Het is slim om je aan te melden voor een latte art cursus. Hiermee willen we niet zeggen dat je na het volgen van een latte art cursus latte art onder de knie hebt. Tijdens een latte art cursus krijg je namelijk de handvaten aangeboden voor het bedienen van een espressomachine, het opschuimen van de melk en tot slot het maken van figuren in de koffie, oftewel latte art.

 

Een latte art cursus kan behoorlijk duur zijn en neemt meer tijd in beslag dan een latte art workshop. Als je er minder geld voor over hebt, maar je wilt toch graag meer leren over latte art – dan kun je ervoor kiezen om een latte art workshop te gaan volgen. Tijdens een dergelijke workshop latte art leer je meer over het maken van figuren met melkschuim. Daarnaast kan een latte art workshop leuk zijn voor werknemers als teamuitje.

 

Netwerken in de koffiewereld

Daarbij is het slim om te netwerken in koffiebarren. Praat met de barista’s en vraag hoe zij het aanpakken. Wees niet bang, want de barista’s vinden het vaak ontzettend leuk om over hun vak te praten. Ze zijn er gepassioneerd over en willen jou graag verder helpen. Daarnaast zijn er ook speciale koffie events waar je heen kunt gaan. Tijdens deze events leer je meer over koffie en latte art. En daarnaast heb je de mogelijkheid om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten.

 

Via het internet kun je je eenvoudig aanmelden voor een latte art cursus of een latte art workshop. Vaak kun je deze cursussen of workshops volgen in de grotere steden. Je zult via de website moeten betalen en vervolgens kun je deelnemen!