Home » Ontbijt Tips!

Handige tips voor eten uit een waterkoker

Een maaltijd maken kost erg veel tijd. Tijd heb je niet altijd in je drukke leven. Als je dan op vakantie gaat heb je wel tijd, maar je kan niet een hele keuken meenemen. Voor beide gevallen kan een waterkoker de perfecte oplossing zijn. Een waterkoker is veel handiger dan je denkt. Een waterkoker kan je voor veel meer gebruiken dan alleen water koken. Hier zijn zeven handige tips die je kunt gebruiken om met een waterkoker heerlijk en snel te kunnen eten.

Couscous

Couscous kan je bereiden met alleen water. Je kan met de waterkoker het water koken, waar deze natuurlijk voor bedoeld is, en kan dit kokende water vervolgens over een schaaltje met couscous heen gieten, zodat de couscous net onder water staat. De couscous neemt binnen een aantal minuten het water op. De couscous kan je gebruiken bij bijvoorbeeld een salade.

Groenten

Groenten zijn erg makkelijk te koken met een waterkoker, ook al ligt dit op het eerste gezicht niet voor de hand. Groenten met een korte bereidingstijd zijn perfect te bereiden met de waterkoker. Hierbij moet u denken aan voorgekookte aardappels, doperwtjes of wortels. Je doet de groenten in de waterkoker. Vervolgens vul je de waterkoker met water en je brengt dan het geheel aan de kook.

Eieren

Eieren zijn bij nader inzien een best logische optie om te koken met de waterkoker. Het gaat vaak ook nog eens een stuk sneller dan dat je het doet in een pannetje. Ook hier vul je de waterkoker met de eieren en met water. Dit breng je met de waterkoker aan de kook. Nadat de waterkoker aflaat doe je de eieren er nog drie tot vijf minuten in de koker.

Pasta

Ook pasta is makkelijk klaar te maken met de waterkoker. Dit werkt beter met waterkokers zonder een metalen spiraal op de bodem, want de pasta kan hier makkelijk aan vast komen te zitten. Vul de koker met de pasta en vul deze aan met water. Je wacht net zolang als dat op de verpakking staat.

Gevriesdroogde maaltijden

Tegenwoordig zijn er erg veel gevriesdroogde maaltijden. Dit is een alternatief voor een gekookte maaltijden. Deze maaltijden zitten in zakjes. Het is dus vrij logisch dat je met een waterkoker een snelle en lekkere maaltijd op tafel kan zetten met een gevriesdroogde maaltijd. Het duurt maar een aantal minuten.

Instant maaltijden

Instant maaltijden zijn bijna gemaakt voor de waterkoker. Het lijkt een beetje op het principe van een gevriesdroogde maaltijd, maar werkt toch net wat anders. Ook hier hoef je slechts gekookt water toe te voegen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Zelfgemaakte maaltijden

Als je in het weekend een keer tijd heb om zelf maaltijden te koken, kan je deze door de weeks meenemen naar het werk. De versgemaakte maaltijd doe je in een glazen pot, of in een zakje. Deze doe je in de waterkoker om de maaltijd weer op te warmen. Het kan zijn dat je de waterkoker meerdere keren moet aanzetten, dit ligt geheel aan de grote van de maaltijd.